Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Mijn Digitale Zaak

Ben jij een ICT-partner die (retail)ondernemers kan helpen? Meld je dan aan!

Ondernemers die gebruik maken van digitale mogelijkheden groeien sneller, zijn winstgevender en werken efficiënter dan ondernemers die dat niet doen. Daarom start MKB-Nederland samen met partners het initiatief Mijn Digitale Zaak, om mkb-ondernemers te helpen digitaliseren. Onderdeel hiervan is het in kaart brengen van ICT-partners die ondernemers hierbij kunnen helpen. Jullie dus!

[Update 25 mei 2023] Let op: De subsidie is overtekend
Dit betekent dat er meer aanvragen zijn ingediend dan er geld beschikbaar is. Als je nog een aanvraag wilt indienen, dan is de kans op toekenning door deze overtekening aanzienlijk klein.

Kijk voor meer informatie over de subsidie op de website van RVO

Mijn Digitale Zaak ondersteunt mkb-ondernemers met een digiscan, onafhankelijk advies, een overzicht van de relevante software of partners én een subsidie. Het project begint deze zomer met een pilot onder retailondernemers.

Bied mkb’ers jouw diensten aan!
Kun jij mkb’ers helpen met bijvoorbeeld kassasystemen, boekhouding, cybersecurity, monitoring of een webshop? Meld je dan nu aan zodat je op deze website te zien bent. Er is een overzichtspagina met alle aanbieders, waar ondernemers gemakkelijk via enkele filters kunnen zoeken naar de ICT-partners die mogelijk bij hen passen.

Mijn Digitale Zaak is een gezamenlijk initiatief zonder winstoogmerk van INretail, KVK en MKB-Nederland in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. RVO voert de bijbehorende subsidie uit.

Let op: voor de subsidie is het niet noodzakelijk dat de leverancier is opgenomen in het overzicht op deze website. Een aanvrager mag ook zelf een leverancier gebruiken die niet op de lijst staat, mits deze leverancier de af te nemen diensten of producten normaal gesproken ook commercieel levert en ingeschreven staat bij de KVK.

 

Via het formulier op deze pagina kun je aangeven welke dienstverlening rondom digitalisering je aanbiedt. In het formulier geef je aan binnen welke thema’s jouw diensten of producten vallen, hoe ondernemers jou kunnen vinden en wat ze van jou mogen verwachten. Na controle van jouw aanmelding maken we een pagina op de website waarmee je vindbaar bent voor ondernemers die aan de slag willen met hun digitalisering. Plaatsing duurt enkele werkdagen. Het kan zijn dat we enkele aanvullende vragen hebben over je aanmelding. In dat geval nemen we contact met je op.

[Update 15 mei] : gezien een enorme nieuwe toestroom van aanmeldingen duurt het langer om alle aanmeldingen te verwerken. We doen ons best om de aangemelde digitaliseringspartners zo snel mogelijk toe te voegen aan het overzicht van aanbieders.

Nogmaals: voor de subsidie is het niet noodzakelijk dat de leverancier is opgenomen in het overzicht op deze website. Een aanvrager mag ook zelf een leverancier gebruiken die niet op de lijst staat, mits deze leverancier de af te nemen diensten of producten normaal gesproken ook commercieel levert en ingeschreven staat bij de KVK.